Pam and Florian

Brooklyn brownstoners Pam and Florian decided to turn their garden-level rental apartment into a sometime home for their father-in-law. This was an extensive gut renovation: The former warren of small rooms and long hallways was torn down to the rafters; the back of the house was opened with glass doors to the patio, and a staircase was moved from one side of the house to another. A shared love of modern design and respect for old houses led us to clean lines paired with the original fireplace, while reclaimed heart-pine floors replaced what had to be torn up during demolition. The layout was completely reorganized using an ingenious system of sliding glass and wooden barn doors. A frosted-glass panel set in posts floats at the entry, creating a space to take off shoes and stash the bicycle without blocking daylight from the single front window.

Please turn off the sound on your device if you prefer no music.