James and Richard

James and Richard got the classic pre-war home they always wanted, even if you’d never guess that every molding and even the fireplace are new (it’s a gel-based unit set into a mantel and “chimney” we built).

The super-narrow kitchen is saved by the use of an under-counter fridge and a play of high shelves to make the space feel as wide as possible, while the custom cabinets squeeze storage into every available nook, including a shallow spice cabinet tucked up against a ventilation column. Sliding doors and open shelves along the aisle avoid what could be a head-banging experience for these two tall gentlemen. The need to have a through-the-wall air conditioner  conflicted with the desired sink placement by the window. The solution? We built a sink base that completely disassembles in case the AC ever needs replacing.

Please turn off the sound on your device if you prefer no music. 
To view the photo gallery for this project, please click here.